Kreatív, mediterrán hangulatú éttermet nehezen lehet találni. Olyat, ahol ráadásul még jól is főznek, még nehezebb. Itt a fúziós konyhaművészet találkozik a tradicionális receptúrákkal. A séf kreativitását minden egyes alkalommal figyelemmel lehet kísérni. Az ételcsodák egyedinek számítanak, megkülönbözhetetlenek és küllemileg is lenyűgözőek. A fúziós konyhaművészet tulajdonképpen a különböző földrajzi egységek konyhai hagyományait próbálja meg egybe olvasztani. Itt nemcsak az ételekre kell gondolni, hanem a teljes menüsorra is akár. A fúziós konyha tulajdonképpen három típusba sorolható. Vannak regionális fúziós konyha ételek, ahol egy nagyobb tájegység különböző konyháinak az ízeit, alapanyagait keverik össze. Ide sorolhatóak az ázsiai éttermek többsége. A második típus egy ennél tágabb értelemben vett összesítést jelent. A séf fantáziájának nem szabhat semmi sem határt, itt nyugodtan lehet kombinálni a francia, olasz alapokat az ázsiai ízekkel. Az így megálmodott ételek még csak íz világban sem elképzelhetőek. A harmadik típusú fúziós konyha alapját egyetlen nemzet konyhája képezi, és ezt vegyíti más területekre vonatkozó hozzávalókkal. Elég, ha az olasz pizza tészta alapot magyaros változatban készítünk el. A mediterrán jellegű étterem bátran lehet a fúziós konyhaművészet példája, ha a menüsorában különleges párosításokkal találkozunk. A természetes alapanyagokat itt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen csak így lesz ízletes a végeredmény. A fúziós konyha egészséges, kreatív és természetesen extrának is számít. Sokan mégis inkább a hagyományos konyha mellett döntenek.